Tilbage til ordlisten

Hvad er virtualisering?

Virtualisering er processen med at skabe flere virtuelle maskiner (VM'er) fra én fysisk maskine ved hjælp af software, kaldet en hypervisor. VM'erne opfører sig og fungerer som fysiske maskiner, men de bruger den fysiske maskines computerressourcer – ting som CPU, hukommelse og opbevaring. En hypervisor tildeler den enkelte VM computerressourcerne efter behov. 

Hvad er fordelene ved virtualisering?

At have én maskine, der tjener som mange maskiner, betyder ikke kun, at du har brug for færre servere, du kan også bruge dem, du har, til deres fulde kapacitet. Disse effektivitetsgevinster omdannes til besparelser på hardware, afkøling og vedligeholdelse.

Derudover behøver du ikke længere at have separate servere til at køre eksisterende applikationer og forskellige operativsystemtyper og versioner. Med virtualisering kan du køre flere typer applikationer, desktops og operativsystemer på samme maskine.

Hvad kan du virtualisere?

Servervirtualisering

Servere er kraftfulde maskiner, designet til at køre specifikke, komplekse opgaver. Det er almindeligt for it at tildele én opgave eller applikation pr. server, men det kan ofte resultere i uudnyttet kapacitet. Du kan også ende med for mange servere, hvilket giver mangel på plads i dit datacenter og dyre elregninger.

Servervirtualisering giver dig mulighed for at udnytte serverens fulde kapacitet ved at opdele den i flere virtuelle servere med hver deres operativsystem. På den måde kan du gøre mere med mindre samt væsentligt reducere hardware- og driftsomkostninger.

App- og desktopvirtualisering

Medarbejdere i dag vil gerne bruge deres egne enheder og have adgang til deres apps uden for kontoret. Installation og vedligeholdelse af apps og desktops på den enkelte medarbejders individuelle computer er dyrt og kan være et ledelses- og sikkerhedsmareridt. 

Virtual Apps and Desktops ligger derimod på en central server, hvorfra it kan distribuere hundredvis af simulerede apps og desktops ud til brugerne på én gang i stedet for at skulle installere dem på hver computer. Det samme gælder for patches og opdateringer. Medarbejdere interagerer med virtuelle Apps and Desktops, ligesom de gør med de lokalt installerede, og kan få adgang til dem fra forskellige enheder, imens de har den samme brugeroplevelse.

Ikke alene giver app- og desktopvirtualisering medarbejderne frihed til at arbejde hvordan, hvornår, og hvor de vil; det giver også it mere kontrol, bedre sikkerhed og lettere administration. Virtuelle apps and desktops hjælper også organisationer med at sikre lovmæssig compliance, it-katastrofeberedskab og forretningskontinuitet .

Netværksvirtualisering

Med populariteten og udbredelsen af ​​virtualiserede miljøer er der mange organisationer, der også virtualiserer deres netværk. Netværksvirtualisering gør det lettere at programmere og levere netværket – ting som justering af belastning og firewall – uden at røre ved den underliggende infrastruktur. It administrerer typisk softwarekomponenterne ved hjælp af en softwarebaseret administratorkonsol.

Da behovene for databehandling forandrer sig, simplificerer netværksvirtualiseringen, hvordan it lancerer, skalerer og justerer arbejdsbyrder.

Virtualiseringens rolle i databehandling i cloud

Cloud Computing står for levering af fælles databehandlingsressourcer, software eller data som en tjeneste via internettet. Virtualisering er en af de vigtigste teknologier ved databehandling i cloud. Cloud-udbydere anvender virtualisering, så de kan betjene mange kunder fra én server. Mange organisationer bruger både virtualisering og databehandling i cloud for maksimal effektivitet.

Få mere at vide om Citrix Virtual Apps and Desktops og Citrix Workspace.

Yderligere ressourcer:

Hent programmet Virtual Desktop Infrastructure (VDI)
Hvordan VDI håndterer de største it-udfordringer
Reducerer omkostninger og øger effektiviteten med Cloud VDI og Azure
Virtual Apps and Desktops og Windows 10-migrationssæt