Opbygning af et mere profitabelt mobil operatør-netværk

Tiden for 5G og IoT er på vej, og kommunikationstjenesteudbydere har brug for at kunne implementere højtydende, højt skalerbare netværkstjenester, der giver kundeoplevelser og genererer nye indtægtsstrømme. TCP-optimering, videooptimering og CGNAT er eksempler på sådanne tjenester.

Samtidig udvikler tjenesteudbyderne sig til en ny type netværksarkitektur kaldet Network Function Virtualization (NFV), som lover fleksibilitet, hurtighed og markant reducering af CapEx og Opex, i takt med at et fuldt virtualiseret netværk rulles ud.

GI-LAN-virtualisering og -konsolidering

Se hvordan

Mobile netværksoperatører skal kunne levere en prima kundeoplevelse for at sikre loyalitet samt tiltrække nye abonnenter. I mange lande måles og publiceres trådløse kundeoplevelser, så der ligger et konstant pres på måling og forbedring af resultaterne.

Citrix har mere end 10 års erfaring inden for optimering af webtrafikken med henblik på at forbedre kundens oplevelse. NetScaler-løsningen omfatter også videotrafik, selv når den er krypteret. Med NetScaler TCP og krypteret videooptimering kan du opnå markant hurtigere videostarttider og indlæsningstider for websider samt større dataoverførselshastigheder. Dette forbedrer kundeoplevelsen markant og skærper hermed loyalitet og reducer kundeflugt. Du kan også lancere helt nye typer videotjenester til dine kunder med viden om, at du kan styre trafikken og sikre deres rentabilitet.

For at virtualisere og tilrettelægge dit netværk skal vigtige netværksfunktioner være tilgængelige på COTS-hardware (commercial-off-the-shelf) og integrere problemfrit med softwaren.

Du kan anvende mobile tjenester fra NetScaler på COTS-hardware allerede nu. En enkelt virtuel forekomst kan opnå en ydeevne på 100 Gbps, og en ydeevne med flere niveauer terabit kan opnås gennem klyngedannelse. Tilgængelighed i Carrier-klassen (HA) og "Pay-as-You-Grow"-licens fuldender billedet.

Hvis du ikke er klar til at gå virtuelt i dag, kan du implementere Citrix NetScaler T1000 i Carrier-klassen på fysiske anordninger og problemfrit migrere til en virtuel anordning i fremtiden. NetScaler-tjenester er nøjagtigt ens, uanset om de er konsolideret på en dedikeret anordning eller implementeret som virtuelle netværksfunktioner (VNF).

Med hensyn til tilrettelæggelse giver NetScaler administrations- og analysesystemet (MAS) administration, tilrettelæggelse og synlighed til mobile tjenester fra NetScaler. MAS er en kraftfuld administrator for virtualisering af netværksfunktionalitet (NFV) og har samme grænseflade til orkestreringssystemer, uafhængigt af hvordan NetScaler-tjenesterne er implementeret. Dette betyder, at din investering er fuldt beskyttet og leverer en problemfri migreringssti til NFV.

DNS oversætter fuldt kvalificerede domænenavne (FQDN'er), der bruges af kunder og applikationer, til IP-adresser. Behovet for DNS stiger hurtigt, men sikkerhedstruslerne stiger også og udvikles hurtigt. Når DNS ikke fungerer, så gør dit netværk heller ikke, så det er vigtigt at sikre, at tjenesten er beskyttet, og oppetiden er sikret.

NetScaler giver et omfangsrigt sæt DNS-funktionalitet, der fungerer som en autoritativ domænenavnserver (ADNS) og leverer afbalancering af belastning samt caching. Med hensyn til DNS-sikkerhed understøtter NetScaler DNSSEC og kan beskytte mod en række tjenestespecifikke angreb som f.eks. DDoS, DNS-forgiftning m.m.

Oversættelse af netværksadresse i Carrier-klassen (CGNAT eller CGN) eller Large Scale NAT er en vigtig netværksfunktion, der giver dig mulighed for at bevare IPv4-investeringer og administrere overgangen til IPv6.

NetScaler leverer en fuldt fungerende CGNAT-tjeneste, som kan implementeres som en virtuel netværksfunktion på COTS-hardware eller konsolideres med andre netværkstjenester på en anordning i Carrier-klassen.

Der er et presserende behov for at forenkle netværket for at optimere ydeevne, tilføre fleksibilitet og imødekomme vækst.

Ud over TCP-optimering, videooptimering, DNS-tjenester og CGNAT leverer NetScaler også indholdsfiltrering, DDoS-forebyggelse, sammenkædning af tjenester og en række ADC-tjenester (styreenhed for applikationslevering). Og selvfølgelig kan alle disse tjenester implementeres, styres og orkestreres på samme måde af NetScaler MAS, uanset om de er implementeret på anordninger eller som virtuelle netværksfunktioner.  

NetScaler og NetScaler administrations- og analysesystem (MAS)
for mobiloperatører

  • Fuldt sæt af tjenester/VNF'er (TCP-optimering, CGNAT, videooptimering, trafikstyring, DNS-caching, load balancing, DDoS-forebyggelse)
  • Helt klar til NFV og SDN
  • Markedets bedste forhold mellem pris og ydeevne, uanset om de er implementeret på anordninger eller som et sæt virtuelle netværksfunktioner
  • Problemfri overgang fra fysisk til hybrid til virtuel
  • Fuldt integreret med orkestreringssystemer
  • Unik funktionalitet for optimering af fleksibel bithastighedsvideo, selv ved kryptering

Se

Fleksibel bithastighedsoptimering

Se, hvordan Citrix fleksibel bithastighedsoptimering håndterer problemer med ABR i et mobilt miljø.

Læs

Krypteret videooptimering 

Gør kundeoplevelsen bedre, selv når trafikken er krypteret.

Udforsk

Flere teleresourcer

Se løsningsorientering, hvidbøger m.m.